Alexandra morera

CURRÍCULUM DE LA MEVA VIDA CULTURAL

 

La meva afició, sempre ha estat la poesia i aquesta m'ha portat a introduir-me en el món de la declamació en un mitjà de comunicació, fent des de 1982 que col·laboro amb Ràdio Molins de Rei, i en el transcurs d'aquest temps, he fet diverses col·laboracions en altres emissores com: Antena 3, Ràdio Barcelona, Ràdio 4 i Televisió de Vallirana entre d'altres, havent pres part en diferents recitals i homenatges.

 

 

 

Escric poesia des de molt jove, però en l'actualitat em dedico més a la recitació de diferents autors.

 

 

He participat en alguns concursos literaris, obtenint premis i reconeixements per la tasca que faig a la Ràdio. Em van lliurar la " Musa de l'Amistat " a la " Cova del Drac " de Barcelona en 1983. Una distinció que s'atorga a aquelles persones que per la seva tasca en el món cultural, són reconegudes públicament.

 

L'any 82-83 a Ràdio Sant Vicenç dels Horts tenia al meu càrrec un programa de poesia i actes culturals.

 

Tinc poemes publicats en revistes locals i en el llibre " els 55 poetes d'avui ".

 

He pres part en quatre edicions com a membre de jurat del concurs de poesia Mateu Janés - Montserrat Pujol a Molins de Rei i per dues vegades " Els Jocs Florals de Ciutat Vella ".

 

Durant 6 anys vaig prendre la iniciativa de crear un " niu d'art " sota el nom " CAVA POETICA ".

 

En una cava i en un nou local sota el nom " Farcell d'ART ", més tard vaig organitzar altres tertúlies mensuals " PORTAL Poètic-MUSICAL " reunint els tercers dijous de cada mes a la nit a un cercle important d'amics i persones amb inquietuds culturals per on han desfilat personatges del món de la cançó, el teatre i la poesia a Molins de Rei.

 

A l'abril de l'any 1997 a la Cova del Drac, vaig organitzar un muntatge poètic-musical, que va tenir molt ressò, en homenatge a l'escriptor i poeta Lluís Gassó i Carbonell, avui ja mort.

 

Sóc autor de 6 havaneres musicada pel grup " MAR ENDINS " i una cançó " la pluja i jo " musicada pel cantautor Jordi Albero, també formo part de la Societat d'Autors i Editors (SGAE).

 

Al juny del 2007 a la XXII Gran trobada d'Havaneres " BARCELONA CARA A LA MAR ", al port vell de la Barceloneta, l'amic Francesc Salse, del grup " MAR ENDINS ", em va demanar presentar Tot l'acte i des de llavors el presento cada últim dissabte del mes de juny, fent ja 10 anys de la meva intervenció.

 

Al mes de febrer del 2008 va sortir a la llum un cd " A PROP TEU ", amb poesies meves en català i castellà interpretades amb la meva veu.

 

El dia internacional de la dona d'aquest any 2013, el segon CD " TAL COM SÓC ", també amb poemes propis en català i la diada de Sant Jordi, el tercer CD " Essències ", amb poesies meves i de diferents autors, alguns en castellà i el 2014 el tercè CD “ ESSÈNCIES ”.

 

Actualment, estic a punt de publicar un relat, una vivència personal, sota el títol " UN PONT A LA MEVA VIDA " i seguidament començar amb la recopilació dels meus poemes per poder editar el meu primer llibre en solitari.

 

Actualment ja en són 33 anys d’experiència en la Ràdio. El programa que porto a terme actualment de música i poesia s’anomena “ESSÈNCIES”per on hi desfilen cantautors, poetes, presentacions de llibres, grups d’havaneres, etc…

 

Aquest 2017, per la meva tasca a la Ràdio Molins de Rei, en la nit dels premis que es ve organitzant cada any,em van lliurar el “ Premi Micròfo ".

 

Alexandra Morera i Fargas


poesía a carles puigdemont


la mare

Poema dedicat a la mare, escrit i recitat per Alexandra morera
Agrair al bon Amic Antonio Caballero per editar i muntar el video.


La llengua trossejada

Autor: Frederic Rahola i Trémols

Rapsode: Alexandra Morera i FargasMúsica:

Élégie, OP. 24 de Gabriel Fauré

Edició de vídeo: Francesc Morera


Adeu espanya

Poema de Joan maragall recitat per Alexandra Morera