ETS UN GRUP D´HAVANERES?

Vols venir a la ràdio? Informa´t !!!

correolla@hotmail.es

 


entrevistes ( 2017 )

REACOBLATS

HAVÀNAME


L´espingari


barcarola


alta mar

Carles Prieto, director del grup d´havaneres Alta Mar, amb el Lluís Armengol, a la presentació del nou CD del grup.

 

LES CANÇONS CRITICAIRES I ALTRES, va tenir lloc el passat 10 de juny del 2017 al programa de ràdio La Xefla ( Ràdio Palafrugell ).

 

Per si voleu informacio del grup podeu mirar la seva pàgina web:

 

http://www.altamar.info/

 

Per escoltar tota l´entrevista ho podeu fer en el següent enllaç:

 

Mestre d´aixa

Aquesta formació va néixer l’any 1982 a Vilassar de Mar (el Maresme) de forma totalment improvisada, amb motiu d’una festa popular.

 

“MESTRE  D’AIXA” és el nom que l’any 1986 adoptà el grup definitivament.


Si bé durant aquests anys hi ha hagut diversos canvis  en la composició del grup, aquest ha conservat sempre l’esquema original de la seva formació: veus mixtes, acordió i guitarres, acompanyats d’ instruments de percussió.

 

El seu estil particular combina l’havanera i els ritmes mariners  amb la cançó tradicional i popular, i a la vegada intenta donar  un nou caire a través de peces de composició pròpia i adaptacions en català, d’algunes obres molt conegudes dins el món de la música.

 

 

El grup es planteja a cada cantada, el repte d’obtenir  la màxima implicació per part del públic a través  del diàleg amb aquest i la seva participació dins l’espectacle.

 

L’any 1991 va veure la llum el seu primer treball discogràfic,  anomenat “A vol de gavina”, un disc ben representatiu del grup amb 13 peces que reflecteixen fidelment el seu tarannà.

 

L’any  1992 obtingué el tercer premi en el “2n Concurs biennal d’Havaneres  Inèdites de Badalona”, amb l’havanera de Josep Fradera i Pere Gonzàlez  que porta per nom “Aquest Mar”.


L’any 1994 va enregistrar el seu segon disc anomenat “Mariner de Catalunya”, amb peces d’una gran qualitat musical.

 

Per commemorar el desè aniversari de la formació amb el nom de Mestre d’Aixa, l’any 1997, s’edità un disc compacte titulat “Mestre d’Aixa 10 anys: 86-96” que resumeix a través de 20 temes la trajectòria del grup durant una dècada d’existència.

 

L’any 2000, s’inclou la versió que en fa el grup de  l’havanera “Yo te diré”, dins el CD “Havaneres per Cuba”  en benefici del Casal Català de l’Havana promogut per la fundació  “Fòrum Solidari”, amb qui el grup col·labora des de fa anys de forma desinteressada,  en les seves diverses iniciatives solidaries.

 

“Mestre d’Aixa” ha actuat arreu de Catalunya, i ha pres part activa en diferents manifestacions musicals referides al món de l’havanera, com poden ser la Trobada anual de grups al Parc de l’Agulla de Manresa (des  de l’any 1986), el 1r. Concurs d’Havaneres Inèdites, a la sala de festes  “Scala Barcelona” (1989), o la cantada d’havaneres al Port Vell de Barcelona (2002).

 

Fora del nostre país han actuat diverses vegades al Principat d’Andorra, el  País Valencià, la Catalunya Nord, les Illes Balears i el País Basc.


Amb el nom de “Vela llatina”, l’any 2003  s’edita el seu quart treball discogràfic, amb dotze temes que van des de l’espontaneïtat de les peces més populars, a la sobrietat dels temes més clàssics, donant una idea molt fidel  del seu espectacle en directe, i amb el segell habitual del grup “Mestre  d’Aixa”.

 

Després d’alguns canvis en la formació, l’any 2009 publiquen el seu darrer disc fins avui, “Un cafè entre el cel i el mar” que es sens dubte,  el seu treball mes complert i el de major qualitat.

 

El 30 de gener de 2010 va participar a Mataró, en el primer concert del cicle “Havaneres Solidàries” en benefici de l’ONG Fòrum Solidari, per recaptar fons per a ajudar els casals catalans a Cuba, entre altres coses.

El dia 9 d’abril del 2011 va compartir amb la vila de Vilassar de Mar la celebració del seu 25è aniversari, amb una Festa-Concert a l’Ateneu Vilassanès. En aquesta festa els van acompanyar a l’escenari, els grups d’havaneres Llotja de Mar de Perpinyà, Arjau de Palafrugell i el Grup Xarxa de Barcelona, a més de la coral local Englantina, el Cor Puericoncentus, l’Escola de Dansa Madó, la soprano Rosa Mateu i el pianista Pere Gonzàlez.

 

El setembre del 2.012, va participar en la IIIa Trobada d’Havaneres a la platja d’en Repic a Soller.

 

El Juliol de 2013 han participat en el 17è Festival d’Havaneres de Colliure.

 

Per escoltar tot el programa ho podeu fer en el següent enllaç:


blau mediterrà

Avui 7 de Maig del 2017 ha visitat Mataró Ràdio, el grup d´havaneres Blau Mediterrà.

 

El grup sempre ha entès els seus recitals

d’havaneres com de textura de taverna, amb cançons d´estils diferents, i que poden acompanyar-los els que els escolta´n; havaneres, valsos, sardanes i cançons de mar, buscant sempre la connexió entre els cantaires i el públic.

 

Tenen un repertori prou ampli, que inclou cançons de pròpia composició, junt amb les més representatives, el que els permet adaptar-los al propi tipus de celebració.

 

Actualment el grup està compost per : Laura Capellán (acordió), Carles Collados (guitarra-2ªveu), Toni Galera (bariton-baix) i en Lluís Sarriera (tenor-baríton).

 

Per escoltar tot el programa ho podeu fer en el següent enllaç:


Mestre d´aixa

El passat 5 de març del 2017, vàrem entrevistar, al grup Mestre d´Aixa al Programa La Xefla de Ràdio Palafrugell, dedicat a les havaneres i el cant de taverna.

 

Dirigit i presentat per Lluís Armengol amb col.laboraciò de la Irene López.

 

 

 

Moltes gràcies a tot l'equip de Ràdio Palafrugell i molt especialment al Lluís Armengol per convidar-nos. Un plaer!!

 

Podeu escoltar i descarregar-vos el programa en el següent enllaç:


entrevistes (  2016 )

tONI SUBIRANA

Toni Subirana va visitar aquest diumenge dia 11 de Desembre el programa La Xefla, de ràdio Palafrugell, amb el tema canta la poesia del Nadal és el títol del nou disc que Toni Subirana ha enregistrat amb el seu repertori de poemes musicats per ell mateix de grans autors catalans al voltant de la temàtica nadalenca.

 

 

 

El disc s'ha gravat pràcticament en directe, a la sala Paper de Música de Capellades amb l'estudi mòbil d'Espai Sonor Montoliu de David Casamitjana i amb els músics que habitualment acompanyen el cantant: Alfons Rojo, Eduard Altaba, Àngel Pereira i Sara Rojo.

 

A part d'ells hi ha col·laboracions d'importants músics com el pianista Manel Camp, que participa en tres temes.

Podeu escoltar tota l'entrevista de la radio al següent enllaç:


grup d´havaneres habana vieja

El grup Habana Vieja el passat 13 de Novembre va visitar el programa La Xefla, de Ràdio Palafrugell.

 

Una mica d´explicació del grup:

 

La tardor de 2014 veu la llum Habana Vieja havaneres.

 

Quatre amics amb experiència i inquietuds musicals es reuneixen i decideixen engegar aquest projecte amb il.lusió i moltes ganes.

 

Ben aviat el repertori va prenent forma.

 

Havaneres clàssiques, d'autor i tradicionals, cançons de taverna i valsets mariners, música tant d'aquí com del carib marcada per un estil propi, distingit per l'acompanyament de piano i arrodonit amb el dolç segell de la petita percussió.

 

Amb els arranjaments musicals preparats pel director del grup, el professor Gerard Moreno.

 

Després d'una primera etapa d'actuacions privades, per primer cop Habana Vieja actua en públic l'agost de 2015 a la Guàrdia dels Prats, Conca de Barberà, bressol i lloc de naixement del grup.

 

L'estiu de 2016 Habana Vieja es reestructura passant de la formació de quartet, amb la que es fan les primeres actuacions i s'enregistra el primer treball discogràfic, a la de trio.

 

Per escoltar tota l´entrevista ho podeu fer mitjança'ns el següent enllaç:


grup port bo

 

El Grup Port Bo va visitar La Xefla ( Ràdio Palafrugell ), el passat dia 6 de Novembre.

 

El grup Port Bo neix l’any 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre: “Calella de Palafrugell i les havaneres”.

 

 

 

 

El trio inicial, format per Josep Xicoira, Carles Mir i Ernest Morató, sovint era acompanyat al piano per el mestre Frederic Sirés autor de la popular l’havanera “ La gavina ”.

 

Durant les diferents etapes del grup s’han enregistrat 23 discos amb més de 220 temes diferents. El repertori heretat en gran part dels vells cantaires de Calella, està format per havaneres clàssiques i noves, valsos mariners, balades, boleros, sardanes, cançó catalana, etc.

En l’actualitat el grup el formen, Josep Nadal (tenor), Irineo Ferrer (Mineu) baríton i Carles Casanovas veu baixa, guitarra i direcció musical.

 

Per escoltar tota l´entrevista ho podeu fer mitjança'ns el següent enllaç:


LA VELLA LOLA  -  LA VELLA LOLA  TRIO   -   LA VELLA LOLA  QUARTET

Dues veus mixtes i una guitarra al servei de la cançó.

 

Ens avala una llarga experiència en la cançó marinera: havaneres, valsets, taverna, amb un ampli repertori.

 

Desde sempre amb tres objectius: Fer-ho bé, passar-ho bé i fer-ho passar bé.

 

Musics professionals.

 

OFERIM LA POSSIBILITAT DE SER TRES COMPONENTS 
                   LA VELLA LOLA AMB ACORDIÓ

OFERIM LA POSSIBILITAT DE SER QUATRE COMPONENTS 

                   LA VELLA LOLA AMB ACORDIÓ i CONTRABAIX

Espectacle clàssic d'havaneres amb les cançons més conegudes i celebrades ( La gavina, la bella lola, el meu avi,etc... )

 

Possibilitat d'afegir-hi una acordió.

Per més información podeu escoltar el programa del passat dia 6 de noviembre del 2016, en el següent enllaç:

Indira Ferrer Morató

 

Indira Ferrer Morató, va visitar el passat dia 23 d´octubre del 2016, La Xefla ( Ràdio Palafrugell ).

 

Temes que es van parlar: Concert del Palau, Gravació CD "Entre dos Mars" i Propera gira de concerts a Cuba.

 

Podeu sentir tot el programa en el següent enllaç:


Grup d´havaneres Llops de Mar

Programa del passat diumenge 9 d´octubre del 2016, que va estar dedicat a la presentació de la nova formació i presentación del 1er CD del grup.

Podeu escoltar el programa en el següent enllaç:


Grup d´havaneres Mestres d´Aixa " 30 anys navegant "

 

Aquesta formació va néixer l’any 1982 a Vilassar de Mar (el Maresme) de forma totalment improvisada, amb motiu d’una festa popular.

“MESTRE  D’AIXA” és el nom que l’any 1986 adoptà el grup definitivament.

Si bé durant aquests anys hi ha hagut diversos canvis  en la composició del grup, aquest ha conservat sempre l’esquema original de la seva formació: veus mixtes, acordió i guitarres, acompanyats d’ instruments de percussió.

 

El seu estil particular combina l’havanera i els ritmes mariners  amb la cançó tradicional i popular, i a la vegada intenta donar  un nou caire a través de peces de composició pròpia i adaptacions en català, d’algunes obres molt conegudes dins el món de la música.

El grup es planteja a cada cantada, el repte d’obtenir  la màxima implicació per part del públic a través  del diàleg amb aquest i la seva participació dins l’espectacle.

L’any 1991 va veure la llum el seu primer treball discogràfic,  anomenat “A vol de gavina”, un disc ben representatiu del grup amb 13 peces que reflecteixen fidelment el seu tarannà.

L’any  1992 obtingué el tercer premi en el “2n Concurs biennal d’Havaneres  Inèdites de Badalona”, amb l’havanera de Josep Fradera i Pere Gonzàlez  que porta per nom “Aquest Mar”.


L’any 1994 va enregistrar el seu segon disc anomenat “Mariner de Catalunya”, amb peces d’una gran qualitat musical.

 

Per commemorar el desè aniversari de la formació  amb el nom de Mestre d’Aixa, l’any 1997, s’edità un disc compacte titulat  “Mestre d’Aixa 10 anys: 86-96” que resumeix a través de 20  temes la trajectòria del grup durant una dècada d’existència.

 

L’any 2000, s’inclou la versió que en fa el grup de l’havanera “Yo te diré”, dins el CD “Havaneres per Cuba” en benefici del Casal Català de l’Havana promogut per la fundació “Fòrum Solidari”, amb qui el grup col·labora des de fa anys de forma desinteressada, en les seves diverses iniciatives solidaries.

 

“Mestre d’Aixa” ha actuat arreu de Catalunya, i ha pres part activa en diferents manifestacions musicals referides al món de l’havanera, com poden ser la Trobada anual de grups al Parc de l’Agulla de Manresa (des  de l’any 1986), el 1r. Concurs d’Havaneres Inèdites, a la sala de festes  “Scala Barcelona” (1989), o la cantada d’havaneres al Port Vell de Barcelona (2002).

Fora del nostre país han actuat diverses vegades al Principat d’Andorra, el  País Valencià, la Catalunya Nord, les Illes Balears i el País Basc.


Amb el nom de “Vela llatina”, l’any 2003  s’edita el seu quart treball discogràfic, amb dotze temes que van des de l’espontaneïtat de les peces més populars, a la sobrietat dels temes més clàssics, donant una idea molt fidel  del seu espectacle en directe, i amb el segell habitual del grup “Mestre  d’Aixa”.

 

Després d’alguns canvis en la formació, l’any 2009 publiquen el seu darrer disc fins avui, “Un cafè entre el cel i el mar” que es sens dubte,  el seu treball mes complert i el de major qualitat.

El 30 de gener de 2010 va participar a Mataró, en el primer concert del cicle “Havaneres Solidàries” en benefici de l’ONG Fòrum Solidari, per recaptar fons per a ajudar els casals catalans a Cuba, entre altres coses.

 

El dia 9 d’abril del 2011 va compartir amb la vila de Vilassar de Mar la celebració del seu 25è aniversari, amb una Festa-Concert a l’Ateneu Vilassanès. En aquesta festa els van acompanyar a l’escenari, els grups d’havaneres Llotja de Mar de Perpinyà, Arjau de Palafrugell i el Grup Xarxa de Barcelona, a més de la coral local Englantina, el Cor Puericoncentus, l’Escola de Dansa Madó, la soprano Rosa Mateu i el pianista Pere Gonzàlez.

 

El setembre del 2.012, va participar en la IIIa Trobada d’Havaneres a la platja d’en Repic a Soller.

 

El Juliol de 2013 han particiipat en el 17è Festival d’Havaneres de Colliure.

 

En el següent enllaç podreu escoltar tot el programa de ràdio:


Grup d´havaneres Dolça Petxina:

El dia 5 de Juny del 2016, el grup d´havaneres Do´ça Petxina ( Sarria - Barcelona ), va visitar el programa de ràdio La Xefla ( Ràdio Palafrugell ).

 

Un programa de difusió de l´havanera i cant de taverna.

 

 

 

 

 

Grup d'havaneres format per:


Jordi Matas (Baríton)

 

Àlex Cusó (Tenor)

 

Jordi J. Recasens (Baix i guitarra)

 

CONTACTE:
Tlf: 696551051 ( Jordi )

dolcapetxina@gmail.com

 

En el següent audio podeu escoltar tota l´entrevista, desitjem sigui del vostre interés, gràcies per escoltar-nos cada diumenge.


Grup d´havaneres Xarxa:

El Grup d’Havaneres Xarxa es va formar l’octubre de l’any 1984 en el barri Barcelonès del Poble Sec.

 

Provenint del món del cant coral i amb la col·laboració del mestre d’acordió i piano Manuel de los Ojos, Josep Lluís Romera i d’altres components, prenen la iniciativa de formar aquest grup.

 

Ubicant els assajos al carrer Tapioles, fa el seu primer concert a la sala d’actes de l’ONCE.

 

Passat un temps d’aquesta primera actuació i d’alguna que altra reestructuració de membres del grup, entra a col·laborar en Ricard Padró, actual veu baixa i guitarra del conjunt.Comença, doncs, en aquesta època, el que seria la seva millor trajectòria professional.

 

Dins d’un cercle d’actuacions a la sala Llantiol de Barcelona, el 1988 enregistren el seu primer disc titulat “Havaneres al Punt”, fent-se la presentació en aquesta mateixa sala, apadrinats per el grup teatral Vol-Ras.A partir d’aquest moment, s’inicia un període d’actuacions per tota la geografia catalana i altres llocs destacats com San Sebastián, Bilbao, Santander, Palma de Mallorca, Eivissa, Santiago de Compostela, Brussel·les, Finlàndia i Suècia.

 

També en alguns festivals i concursos com “Havaneres inèdites de Scala Barcelona”, “Mostra d’havaneres Catalanes de Palamós”, “Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell” ”Muestra de canción marinera de Lanzarote”, així com destacables actuacions a la “Semana Grande de Bilbao” i gires en diferents temporades per l’illa de Menorca.

 

També es pot subratllar la participació a la ja consolidada trobada d’Havaneres a la platja del Bogatell de Barcelona, on a part de participar-hi musicalment, s’encarrega de la part d’assessorament musical a l’hora de contractar els grups.Hem de destacar les diverses aparicions en diverses ràdios locals (Radio Palafrugell i Radio l’Escala) i nacionals com també en varies cadenes televisives com poden ser " TV3" ( Filiprim i La Cosa Nostra), " Televisió Espanyola " ( La Palmera ), TV Sabadell i d’altres televisions locals.

 

Es així doncs, amb ja trenta anys d’ historia i més de dos mil cinc-centes cantades, com ha mirat d’acostar-se al públic interpretant les havaneres que tant agraden a tots, de les més noves a les més antigues i mirant de fer-ho sempre amb bon humor i professionalitat, sobre tot, tenint en compte que la seva millor recompensa es l’agraïment de la gent que tant estima aquest gènere musical.

 

El Grup d’Havaneres Xarxa, desitja fer-vos gaudir molts més anys del món de l’havanera i des d’ aquí agrair a totes aquelles persones que han fet possible la seva existencia.

 

Contactar:
T. 669 870 981
Per saber més podeu escoltar en el següent enllaç la entrevista:

Grup d´havaneres Barca de Mitjana:

El grup Barca de Mitjana neix el 1994, any en què comencen els primers assajos.

 

En aquell moment el grup comptava amb vuit membres.

 

Debuten a la festa major de Premià de Mar del 1995. Barca de Mitjana canta 3 peces a la paret de l'enyorat edifici del Bellamar.

 

 

 

Després de les primeres actuacions el grup passa per diferents etapes, que creiem naturals: hi ha components que marxen i finalment arribem a la formació actual:   JAUME ROMAGUERA,  JOAN BOTEY,  JAUME LOPEZ

 

Barca de Mitjana ha enregistrat  el seu darrer treball " DE VELL NOU " presentat  al programa de ràdio, La Xefla ( Ràdio Palafrugell ).

 

En el següent enllaç podeu escoltar el programa:


Grup d´havaneres Cabotatge:

Components: Montserrat Casanova ( Acordió i Veu ), Carles Pastor ( Guitarra i Veu ), Ramon Soto ( 2º Veu ), Toni Garcia ( 1ª Veu ).

 

Disc promocional de Cabotatge: A primers d'abril vàrem editar la nostra primera maqueta. Havanera, cançó de taverna i algun tema tradicional i popular, formen part del repertori d'aquest compacte promocional.

 

 

Gravació de la maqueta: El mes de febrer, el grup d’havaneres CABOTATGE, es va tancar als estudis Juglans Music d’Estanyol (Girona) per gravar el primer treball. En el CD promocional ( Maqueta ), podreu escoltar sis temes tradicionals.

 

Vaixells de cabotatge: Es consideren vaixells de cabotatge totes les embarcacions que fan i han fet transport de mercaderies i de persones al llarg de tota la costa, sense haver de travessar continents. Es pot considerar que va ser el primer mitjà de transport marítim conegut, fins i tot abans de Crist. Històricament, hi ha hagut nombroses classes de vaixells, ja sigui de rems o de vela. Normalment els vaixells es categoritzen segons la forma o el tipus, depenent del país:” pailebots” (tipus balandre), “polanques” , “falutxos”, “bombardes”, etcètera. Lògicament, els primer vaixells dels quals se’n té constància són de l’època dels fenicis, dels grecs, dels romans, dels turcs, dels hispans i dels catalans; és a dir, de tota la Mediterrània. Aquestes embarcacions s’utilitzaven especialment pel transport entre les nombroses illes que hi ha al Mare Nostrum. Normalment a Catalunya, sobretot a Sa Costa de Llevant, però també a tot el Mediterrani espanyol, les embarcacions més populars han sigut les “barques de mitjana”. Estem parlant d’un sistema de transport de tota classe de matèries, des de sòlid a líquid, que va existir des de no se sap ben bé quan fins a mitjans del segle XX. Un cop es descarregaven les mercaderies, els vaixells i les barques de cabotatge les carregaven. Es podria dir que feien la feina de recaders. Però heu de tenir en compte que aquestes embarcacions ja portaven en el viatge d’anada productes catalans que s’enviaven a les amèriques. Sant Feliu, Tossa i Blanes van ser les poblacions que més van destacar en efectuar viatges per tota la costa catalana, sobretot per la gran quantitat de suro i fusta de Les Gavarres i de carbó vegetal. Blanes va destacar pels salaons, fet que donava peu a una manufactura de molta pesca salada o conservada. D’altra banda, Lloret es va dedicar més aviat a fer drassanes de vaixells i mariners per fer les grans travesses a les colònies. Blanes va tenir una gran reputació com a pionera en fabricació de vaixells de cabotatge i tenia una gran fama de tenir les millors drassanes de tota la Mediterrània. 

 

Grup Cabotatge, “ A Mar Oberta “ Mataró  Ràdio: Resum preguntes..

 

El nom del grup te un bonic significat, expliqueu una mica. Don sou concretament? I perquè ? Cabotatge quan neix? I perquè?  Que espereu d´aquesta maqueta? Teniu havaneres pròpies?  Teniu previstes actuacions per aquesta temporada? Montse explica que es un acordió diatònic. Creieu que es ben rebuda l´havanera al estat Espanyol? A part de Torrevieja. Creieu que aquest gènere es pot millorar i sigui mes reconegut i respectat? Com es podria atreure públic jove, teniu alguna idea? On creieu que us sentireu mes còmodes en cantades de taverna o dalt d´un escenari. L´idea de programes de radio, portals informatius per difondre el mon de l´havanera us ha sembla interessant? Creieu que es podria fer alguna cosa mes per difondre aquest gènere?

 

Si voleu escoltar el grup Cabotatge en primícia aquí us deixem dos enllaços gravats en directe al programa de ràdio:

 

https://youtu.be/sE2FOxda6aU

 

https://youtu.be/Lx4H1ZCaGHQ

 

Per escoltar tota l´entrevista, ho podeu fer en el següent enllaç:


Grup d´havaneres TresCant:

Avui 3 d´Abril de 2016,  han visitat el programa de ràdio " A Mar Oberta " , de Mataró Ràdio.
 
Membres del grup:
Isidre Caro, Jaume Elías, Amadeu Andrés.
Descripció:

 

Grup de tres veus dedicat a la cançó tradicional dels Països Catalans.

 

Per a nosaltres tres, els de TresCant, sempre és un plaer trobar una estona per a treballar cançons. La màxima pretensió que... tenim, a part del gaudi de cantar-les, no és cap altra que fer arribar a la gent aquest munt de tresors que són les cançons del repertori tradicional, que amb el temps han anat quedant oblidades i fins i tot menystingudes, quan la realitat es que són cançons molt properes a nosaltres i que formen part molt més del que ens pensem, de la nostra manera de veure i viure el món.

 

Hem triat fins ara cançons (o potser elles ens han triat a nosaltres) de l’àmbit dels Països Catalans, per proximitat geogràfica i sintonia musical; també ens hem adonat que d’una forma natural hem anat incorporant cançons occitanes al nostre repertori, ja que en el tractament de les veus i la polifonia, tot i que amb diferències, s’acosten molt. Procurem respectar cada cançó en els seus trets fonamentals com la melodia o el ritme, però ens agrada trobar en cada una d’elles la nostra interpretació, que en definitiva és un pas més en el procés de creació constant, fins arribar a l’oïda i generar sentiments en aquell qui les escolta.

 

Tenim un repertori prou ampli i distret, i generalment acostumem a oferir un concert d’una mica més d’una hora, si és això el que convé, en el que fem un recorregut musical per cançons de diferents gèneres, com les jotes, les havaneres, els romanços, etc… tot passant, com dèiem, per molts indrets dels Països Catalans, així com d’altres propers com poden ser Occitània i el Piemont.

 

Ens vam constituir com a grup el 2.010, aportant cadascun de nosaltres les experiències, algunes prou dilatades, d’altres vivències cantaires i musicals. Hem actuat a diferents indrets del país, com ara Sabadell, Lleida, Vic, Mataró, participant també en moltes Trobades de Cantadors i Tallers diversos. També hem cantat en un parell de programes per a televisions locals i hem enregistrar un “cd-maqueta” amb una petita mostra del que és el nostre repertori.

 

Per últim, comentar que amb el nostre nom: “ TresCant ” juguem amb la simple interpretació numèrica de la paraula i la referència al verb “trescar”, que segons una de les explicacions que ens diu el diccionari, significa: Caminar, treballar, afanyosament, apressadament. Trescar per les serres. Avui descansarem, però demà ens tocarà de trescar.

 

Correu electrònic:

trescant3@gmail.com

 

Per escoltar l´entrevista de ràdio ho podeu fer en el següent enllaç:


Grup d´havaneres Les Anxovetes:

 

 Les Anxovetes són un grup d’havaneres nascut l’estiu del 2013 a Girona. Cantat íntegrament en femení, el grup d’havaneres està format per l’anxoveta Tona Gafarot (veu greu), l’anxoveta Montse Ferrermoner (veu aguda/mitja) i l’anxoveta Marta Pérez (veu aguda/mitja) així com el guitarrista Xicu Rovira, el contrabaixista Xevi Pasqual i el tècnic de so Salva Gallego, els seitons del grup.

Ofereixen el repertori d’havaneres clàssic i tradicional. El maridem amb una bona guitarra i un bon contrabaix. Hi afegeixen un ingredient bàsic: el tècnic de so. Canta'n amb frescor i sinceritat, assaborint cada tema. I tot amb el seu punt de salabror!
  

Presentació del CD " En Fresc "

 

En el següent enllaç podeu escoltar el programa de ràdio:


Grup d´havaneres Barca de Mitjana:

 El grup Barca de Mitjana neix el 1994, any en què comencen els primers assajos.

 

En aquell moment el grup comptava amb vuit membres.

 

Debuten a la festa major de Premià de Mar del 1995. Barca de Mitjana canta 3 peces a la paret de l'enyorat edifici del Bellamar.

 

 

 

Després de les primeres actuacions el grup passa per diferents etapes, que creiem naturals: hi ha components que marxen i finalment arribem a la formació actual:   JAUME ROMAGUERA,  JOAN BOTEY,  JAUME LOPEZ

 

Barca de Mitjana ha enregistrat  el seu darrer treball " DE VELL NOU " presentat avui 6/03/16 al programa de ràdio, A Mar Oberta ( Mataró ràdio ).

 

Per veure enllaç de les fotos:

https://www.flickr.com/photos/138642630@N05/sets/72157663197470623

 

En el següent enllaç podeu escoltar el programa:


Grup d´havaneres Mar i Vent:

 

El Grup d´ havaneres Mar i Vent, aquest diumenge, dia 14 de gener ha visitat el programa de ràdio A Mar Oberta, de Mataró Ràdio, si voleu sentir el programa ho podeu fer a través del següent enllaç:


Grup d´havaneres Dolça Petxina:

 

El Grup d´ havaneres Dolça Petxina, aquest diumenge passat dia 24 de gener va visitar el programa de ràdio A Mar Oberta, de Mataró Ràdio, si voleu sentir el programa ho podeu fer a través del següent enllaç:


                        Resum entrevistes 2015


Xicandra ha visitat A Mar Oberta ( Mataró Ràdio )

El duet d´havaneres Xicranda anat al programa de radio A mar

oberta, aquest passat dissabte dia 6 de Juny, Mataró Ràdio amb Lluís Armengol i

la nostra col·laboradora Irene López, recordeu que el podeu escoltar en directe

cada dissabte a les 12h migdia ( 89.3 fm ). O en repetició a els dilluns 6h. mati.

 

 

 

Xicandra és un grup jove, de formació recent, compost pel bisbalenc Guillem Payaró i Martí Santacana, de Reus, tots dos estudiants de flauta travessera al Conservatori del Liceu. La passió per la música d'aquests dos joves els ha portat a formar aquest duet que ofereix concerts d'havaneres, cançó de taverna i música folk, bàsicament.

 

Xicranda neix a principis del 2012 de la mà de Martí Santacana i Guillem Payaró, dos joves intèrprets musicals nascuts a Catalunya.

 

Després de dur a terme diferents projectes musicals per separat que els hi han

permès conèixer bé el món que envolta el cant de taverna, aquests dos músics es

coneixen com a estudiants d'interpretació clàssica del Conservatori Superior

del Liceu i aviat creen Xicranda.

 

En època de plena formació i desenvolupament, aquest duet ens ofereix la recuperació del cant tradicional i folklòric que sonava, ara fa uns anys, a les tavernes empordaneses de pescadors i mariners. Per una banda abraça l'havanera tradicional i antiga i per l'altra, la música folklórica catalana i americana introduïda en la dècada dels 60'.

 

Aqui teniu l´audio del programa:


El grup Port Bo anat al programa de ràdio La Xefla:

El diumenge passat dia 31 de maig a les 10h., el grup d´havaneres Port Bo va visitar al programa de ràdio La Xefla ( Ràdio Palafrugell 107.8 fm ), vàrem entrevistar en Pep Nadal, Mineu Ferrer i Carles Casanovas.

 

 

 

 

 

Un programa dedicat a la trajectòria del grup destacant els seus 50 anys que fan l'any vinent 2016, però també vam parlar del nou Port Bo, la seva participació en el cicle El Pastor i La Sirena, la seva actuació al Palau de la Música, etc.. Programa dirigit i presentat per Lluís Armengol, amb col·laboració de l´Irene López i als controls de so Felip Morillo.

 

En el següent enllaç podeu escoltar tot el programa:


Blauet va visitar La Xefla:

Recordem que el grup d´havaneres Blauet, composat per Josep Bergadà, Marta Bombí i Raquel Prat, el passat 12 d´Abril va visitar el programa ràdio La Xefla ( Ràdio Palafrugell ), programa d'havaneres i cant de taverna.

 

 

 

 

 

Presentat i dirigit per Lluís Armengol i amb col.laboració d´Irene López.

 

HORARIS I EMISSIONS: Diumenges de 10.00 a 11.00h (repetició: dijous a les 21.00h)

 

En el següent enllaç podeu escoltar tot el programa, també es va presentar oficialment de la Irene López, en el programa La Xefla:


Grup Voramar ha estat al programa A Mar Oberta

Ens complau informar que el grup d´havaneres Voramar aquest passat dissabte dia 28 de març, ha estat entrevistat al programa de ràdio A Mar Oberta, de Mataró Ràdio, presentat i dirigit per Lluís Armengol conjuntament amb la Irene López.

 

 

 

Recordem que ahir diumenge dia 27 de març, el grup Voramar va celebrar els seus 25 anys a l'auditori de Santa Coloma de Farners a les 18h.

 

També recordem que el passat divendres van estar al programa de Matins de Tv3 amb la presentació dels seus 25 anys que el denominant: " 25 anys gràcies a tu ", us deixem el següent enllaç del programa:

http://bit.ly/1LhraId

 

En el següent enllaç podeu escoltar l´audio del programa de ràdio A Mar Oberta:


Grup d´havaneres L´Espingari, A Mar Oberta

Recordem que el grup d´havaneres, L´Espingari va estar al programa de ràdio A Mar Oberta, de Mataró Ràdio, el passat dissabte 6 de març del 2015, a les 12h del migdia i en repetició els dilluns a les 6h de la matinada.

 

 

 

 

 

Dirigit i presentat per Lluís Armengol amb col.laboració de la nostra

companya Irene López.

 

Per sentir l´audio del programa feu click al següent enllaç:


Grup d´havaneres Sifasol a la Xefla

Recordem que el grup Sifasol va estar al programa de ràdio La Xefla ( Ràdio Palafrugell ) el passat diumenge dia 1 de Febrer, fem una mica de història del grup, esta format per Joan Bassachs, una veu amb 40 anys d'experiència dalt dels escenaris amb música de tot tipus, i Xevi Gironès, format en cant clàssic i modern, pianista i director de corals litúrgiques i corals góspel.

 

 

 

 

Com a grup pròpiament d’havaneres porten des de finals de l’estiu l´any 2013, fins aleshores eren un grup de ball, una orquestrina que ja portaven el nom de Sifasol. El format del grup és de dos veus, guitarra, harmònica i percussió, tenen un variat repertori amb les més clàssiques havaneres, boleros, valsos mariners i cants de taverna. Ja tenen editat un CD amb menys d’un any en el circuit de l’havanera i el motiu segons ells mateixos expliquen en el decurs del programa La Xefla de Ràdio Palafrugell, és per promoció del grup.

 

Per escoltar l'entrevista completa aneu al següent enllaç:


Entrevista de ràdio, Liuba María Hevia:

Entrevista amb la cantautora cubana que l'any 2004 va enregistrar un treballa discogràfic dedicat a l'havanera i aquell mateix any va participar a la Cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell.

 

 

 

 

 

 

Liuba María Hevia (l'Havana, Cuba, 14 de desembre de 1964). Compositora i cantant per excel·lència, és una de les més altes representants de la cultura cubana contemporània.

Forma part del moviment de la Nova Troba des de l 'any 1982, al costat de figures llegendàries com Silvio Rodríguez i Pablo Milanés, amb qui ja ha compartit treballs discogràfics.

Ella és part de cerca moviment de la musica cubana. El seu primer disc es titula , "Acolorint l'esperança", es una mostra d´una mirada contemporània a la música del camp,  des de la seva inevitable condició de trobadora.

Les seves cançons es caracteritzen d 'un alt nivell poètic i bellesa, varietat melòdica, rítmica i temàtica. En les seves composicions afloren gèneres cubans que conformen el seu món sonor, entre ells la cançó lliure, la guajira, el so, l'havanera i el danzón.

Els concerts que ofereix desborda el seu gran poder de comunicació amb l'espectador, en ells ens podem trobar diferents gèneres musicals com : Tradicional cubana, tangos, milongas, ballenatos ... Així com unes manifestacions artístiques rellevants del teatre, la dansa contemporània i les arts plàstiques.

Fins a la data Liuba ofereix més d´una dotzena de discos, en els que deixa entreveure la inquietud de seguir buscant i millorant el seu gener, en fi un instint de superació en cada disc.

Té nombrosos premis i reconeixements que li han estat atorgats per diverses institucions. Només amb 31 anys, va rebre la distinció per la cultura nacional, màxim guardó atorgat als artistes que brinden aportacions significatius a la cultura cubana.

Ha portat seva música a Suïssa, França, Etiòpia, Espanya, Angola, Argentina, Mèxic, Perú, Veneçuela, Xile, Colòmbia, Nicaragua, Bolívia, Canadà i la República Dominicana, entre altres països.